Hirdetés

Szoboszlai duplázott, Nagy Zsolt remekelt, a magyar válogatott legyőzte Boszniát

Nap Híre portré Nap Híre

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn 2-0-ra győzött a bosnyákok vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulós mérkőzésén Zenicában.

A nemzeti együttes sikerével megerősítette az osztályozót érő harmadik helyét a csoportjában, továbbá pontszámban utolérte a negyeddöntőt érő második helyet elfoglaló hollandokat.

A magyar csapat az első félidő végén szerzett vezetést a csapatkapitány Szoboszlai Dominik góljával, aki a második elején büntetőből állította be a végeredményt. A Szűcs Kornél személyében újoncot avató válogatott, melyet 70. alkalommal irányított Marco Rossi szövetségi kapitány, így hatodik mérkőzésén is veretlen maradt a bosnyákokkal szemben.

A magyarokra idén további két találkozó vár a Nemzetek Ligája élvonalában: legközelebb november 16-án Hollandia vendégei lesznek Amszterdamban, majd három nappal később Németországot fogadják a Puskás Arénában.

Felemelő jelenetek a lelátón

Szinte egyedülálló módon a Bilino Polje Stadionban egymás mellett foglalt helyet a két szurkolótábor, amelyek egyaránt látványossággal készültek. A vendégek egy hatalmas magyar zászlót feszítettek ki és görögtüzeket gyújtottak, majd bosnyákul részvétet nyilvánítottak a délszláv országot sújtó árhullám áldozatainak.

A hazaiak már az első percben veszélyes akciót vezettek, azonban Gazibegovic kiszorított helyzetből keresztbe lőtte a labdát. Az hamar kiderült, a győzelem és a bennmaradás reményében mindkét gárda támadólag próbál fellépni, a magyarok a meccs elején távoli lövésekkel próbálkoztak, Sallai 30 méterről még nem találta el a kaput, de Varga 18 méteres, középre tartó próbálkozását már védenie kellett a bosnyák kapusnak, aki később Bolla szöglet utáni bombáját csak öklözni tudta.

Sallai Roland és Nagy Zsolt a Bosznia elleni meccsen
Sallai Roland és Nagy Zsolt a Bosznia elleni meccsen MTI / Illyés Tibor

Nagy Zsolt remekelt

A mezőnyben kiegyenlített küzdelem folyt, de Nagy Zsolt jó játékának köszönhetően a többnyire bal oldalon futó magyar támadásokban volt valamivel nagyobb veszély, ennek ellenére a hazaiaknak is volt igencsak ígéretes, de végül a kaput elkerülő lövése. Az első félidő utolsó tíz percében Sallai távoli bombája csak centikkel kerülte el a bal felső sarkot, Szoboszlai pedig ugyan fölé lőtt egy remek helyről elvégzett szabadrúgást, másodjára viszont egy újabb bal oldali akció végén már nem hibázott.

Szoboszlai duplázott

Bár térfélcserét követően próbálta fokozni a nyomást a hazai együttes, Szoboszlai hamar lehűtötte a kedélyeket a Nagy elleni szabálytalanságért megítélt büntető értékesítésével. A kétgólos előny birtokában a magyarok már inkább a biztonságot tartották szem előtt, melynek nyomán kevesebbet birtokolták a labdát és támadásra is ritkábban vállalkoztak. Hátul viszont szervezetten védekeztek Rossi tanítványai, így nem sok lehetőségük akadt a bosnyákoknak, de egy ízben Dibusz védte a rivális legjobbjának, Dzekónak a próbálkozását. Bosznia-Hercegovina a hajrára sem tudott újítani, csak nagyon rövid periódusokban gyakorolt nyomást a magyar kapura, így szépítenie sem sikerült. A magyar csapat a megérdemelt győzelemmel nagy lépést tett az osztályozó felé, mert a sereghajtó bosnyákok már csak akkor előzhetik meg, ha novemberben legalább négy pontot szereznek a csoport két favoritja, Hollandia és Németország ellen.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés