Hirdetés

Sokkoló: kis híján a fiatal magyar játékos életébe került egy hétköznapi focimeccs

Nap Híre portré Nap Híre

Olyan durva rúgást kapott az ETO FC Győr játékosa, hogy életmentő műtétre volt szüksége.

A klub 17 éves játékosát, Zója-Katona Márkot egy szombati bajnoki mérkőzésen rúgták meg. A korosztályos válogatott futballista egyik veséjét ki kellett venni. A korosztályos válogatottban is bemutatkozó fiatal győri labdarúgó a Diósgyőr elleni szombati bajnokin kapott egy erős rúgást - írja az Infostart. A történtekről a csapat számolt be először egy Facebook-posztban, ahol azt írták: "A tegnapi napon megrendezett DVTK–ETO FC U19-es mérkőzésen Zója-Katona Márk játékosunk súlyos sérülést szenvedett, aminek következtében műtéti beavatkozásra is sor került."

"Az egész klub nevében kívánunk jobbulást és mihamarabbi felépülést, gyógyulj meg, Csöpi!" - üzente a klub a sérült játékosnak. Zója-Katona Márk hatalmas rúgást kapott a veséjére, és le is cserélték. De nem akkor lett rosszul, hanem már hazafelé tartva, a csapat buszán, ahol nagyon erős fájdalmai voltak, majd elhányta magát. 

A buszon utazó edzők mentőt hívtak, miután egyeztettek a győriek orvosával, majd a járművel félreállva várták a segítséget. Nem sokkal később a miskolci kórházban életmentő műtétet kellett végrehajtani a fiatal labdarúgón. Kiderült, hogy megrepedt a veséje, sok vér folyt ki a hasüregébe, nem bírta volna ki az utazást Győrig. A sérült szervet kivették, viszont további problémát okozott, hogy a másik veséje nem akart beindulni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés