Hirdetés

Kubatov Gábor végre megindokolta: ezért váltotta le Máté Csabát

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, a Fradi a napokban jelentette be, hogy leváltották Máté Csabát az edzői pozíciójából és a helyét a napokban a 45. születésnapját ünneplő, korábbi szerb válogatott labdarúgó Dejan Sztankovics vette át. 

A szurkolók nem fogadták túl jól a hírt, ugyanis tíz meccsen kilenc győzelem és egy vereség volt Máté Csaba mérlege, ráadásul az Európa-konferencialiga csoportkörébe is bejutott a csapattal. A Ferencváros eddig nem indokolta meg, hogy miért volt szükség Máté leváltására, azonban most megjött a magyarázat. 

Borzasztóan nehéz volt közölnöm Máté Csabával a döntést, tíz éve dolgozunk együtt, sokra tartjuk egymást, ugyanakkor az edzők kiválasztásánál eddig is az vezérelt minket, hogy olyan edzőnk legyen, aki a Bajnokok Ligájához illik, a mi lehetőségeinkhez képest egy polccal feljebb helyezkedjen fel. Csaba a mi szintünkhöz illő edző, és nekünk most több kell. Marad a klub kötelékében, még nem tudjuk, milyen beosztásban

- mondta Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke szerda este a Hír TV Napi Aktuális című műsorában, szúrta ki a Player

Az elnöktől azt is megkérezték, hogy miért külföldi szakemberre esett a választás, és hogy gyengének tartják-e a magyar edzőket.

"Ha már így rákérdez, akkor igen a válaszom. Az elmúlt negyven évben Magyarországon tönkre tették a futballmorált, és bár az utóbbi egy évtizedben történt előrelépés, ennek a mértéke még nem akkora, hogy magyar vezetőedzőben gondolkodhassunk. Kivételek akadnak, ilyen Dárdai Pál vagy Lőw Zsolt, ám egyelőre maradunk a külföldieknél. És most azt mondom, Dejan Stankovic szerintem az az edző az utóbbi néhány évet is figyelembe véve, aki a karakterét nézve a legközelebb áll a Ferencvároshoz" - tette hozzá. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés