Hirdetés

Tökéletes, cukormázzal leöntött képek helyett: ez a nő megmutatja, milyen az anyaság

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Látott már valaha olyan fotót valaki más családjáról a közösségi médiában, ami miatt úgy érezte, az Ön élete nem ilyen tökéletes? Nos, akkor nincs egyedül ezzel. Jessica Hymus-Gant ötgyermekes anyuka, aki belefáradt abba, hogy az anyaság tökéletes, szirupos képeivel találkozik az interneten, és elhatározta, hogy nem csak a jót, de a nehézségeket és a néha kialakuló káoszt is megmutatja, ami egy család életét jellemzi. 

Fotó: Instagram

"Nap mint nap azzal bombáznak minket a közösségi médiában, hogy mindenki tökéletes... De az összehasonlítás az öröm elrablója" - mondja Jessica.

A nő főként akkor kezdte írni bejegyzéseit, és posztolni a fotóit, amikor éppen éjszaka etette legkisebb gyermekét. Ám egyszer csak a posztok elkezdtek egyre szélesebb közönséghez eljutni. A barátai azt mondták, nagyon szórakoztatónak találják a kis történeteit, és arra biztatták, hogy fontolja meg, hogy esetleg ír valami hosszabbat. Négy évvel később anekdotáiból és elmélkedéseiből könyvet írt Moments in Mummydom címmel.

A könyv a mindennapi pillanatokat dokumentálja, a csomagolt ebédekkel való zsonglőrködéstől kezdve az eltűnt iskolai pulóverek felkutatásán át a sportnapok és az iskolai kirándulások állandó szervezéséig - írja a BBC

Jessica olyan "életszagú" történeteket osztott meg, mint például amikor egyik gyermeke kiskorában összekeverte a galamb és a gyalogos szavakat, és azt mesélte másoknak, hogy "anyu elütött egy gyalogost, majd továbbhajtott". Olyan is előfordult, hogy éppen túrázott a család, a nő pedig éppen egy bokor mögött guggolt letolt nadrággal, mikor egyszer csak azt hallotta, hogy az egyik gyerek azt meséli egy idegennek, hogy "anyuci épp pisilni ment".

A 48 éves Jessicának és férjének, az 58 éves Leigh-nek öt gyermeke van, ők 16, 15, 12, 9 és 4 évesek. A nőnek négy felnőtt mostohafia is van, akik 30, 28, 26 és 23 évesek.

A nemlétező tökéletesség

Hivatkozás másolása

A könyve elején felidézi, ahogy 44 évesen, a munka és négy kisgyermeke között zsonglőrködik, miközben édesanyját gyászolja, ám ekkor jön a meglepetés: várandós az ötödik gyermekével. A "meglepetés" megérkezik, de aztán lecsap a Covid-járvány. A bezártságban az asszony alváshiányos állapotban találja magát, mert egy újszülött csecsemőt kell ápolnia, és négy gyermekét otthon tanítja, miközben a férje továbbra is dolgozik.

Az, amit a közösségi médiában látott, nem segített rajta: tökéletes dekoráció, hófehér bútorok és tisztaság minden lakásban. "Mindenki folyton összehasonlítgat, és olyan könnyű bűntudatot érezni, hogy nem ilyen makulátlan az otthonunk" - fogalmaz.

Most, hogy az anyaságról szerzett tapasztalatait bárki elolvashatja, azt reméli, hogy az emberek arra gondolnak, hogy "tudod mit, hála az égnek, hogy nem én vagyok az egyetlen".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés