Hirdetés

Döntöttek, nincs több kötelező orvosi vizsgálat

Nap Híre portré Nap Híre

A „hazai gazdasági szereplők versenyképességének erősítésével és a közigazgatás hatékonyságának növelésével összefüggő egyes törvények módosításáról” cím mögé több fontos módosítást is elrejtett a kormány. A salátatörvény legfontosabb eleme, hogy a munkáltatók és a munkavállalók „adminisztratív terheinek csökkentése érdekében” a kormány megszünteti a munkaköri alkalmasság vizsgálatánál a kötelező orvosi vizsgálatot - írja az EconomX

A magyar parlamenti képviselők kedden elfogadták az ezzel kapcsolatos módosító javaslatot, így nem kell többé kötelező orvosi vizsgálaton részt venniük a munkavállalóknak. 

A portál ugyanakkor megjegyezte, hogy bár az eltörlés általános, azonban nem minden munkakörre vonatkozik, ugyanis a kormány továbbra is meghatározhat majd foglalkozásokat és munkaköröket, ahol előírás lesz a kötelező vizsgálat. A törvény meghagyja azt a lehetőséget is, hogy a munkáltató saját döntésével kötelezővé tegye a vizsgálatot. A közalkalmazottaknál az adott ágazatért felelős miniszter dönti majd el, hogy milyen munkakörnél kell a vizsgálat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés