Hirdetés

Friss hírek érkeztek a Koszovóból, több magyar katonát is lövés ért a zavargások során

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Három magyar katonát lövés érte az összetűzés során.

Ahogy azt a Nap Híre is megírta, hétfőn megsérült húsz magyar KFOR-katona a koszovói Zvecsanban, ahol zavargások törtek ki a tiltakozó szerbek és a rendet fenntartani akaró magyar katonák között. Később az is kiderült, hogy többüket súlyos sérülésekkel szállították a helyi amerikai kórházba, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig arról számolt be, hogy az egyiküket megműtötték, és senki sincs életveszélyben. A helyszínre küldött magyar orvoscsoport fogja eldönteni, hogy kit kell hazaszállítani. 

Nemrég a KFOR (a Koszovóban tevékenykedő, a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő) arról aditt ki közleményt, hogy

a hétfői zavargások közben három magyar katona sérülését is lőfegyverek okozták, ám sérüléseik nem életveszélyesek.

Mint írták, a KFOR-csaoatokat az egyre agresszívabb tüntetők támadták meg, összesen 19 magyar és 11 olasz katona sérült meg. Hozzátették azt is, hogy a KFOR fokozta jelenlétét Észak-Koszovóban, hogy a helyzet további eszkalációját megakadályozzák - írja az Infostart.

Koszovóban éjszaka és reggel nyugalom volt, de szerb csoportok az érintett településeken ismét gyülekezést jelentettek be. Egy polgármester el tudta foglalni a hivatalát, míg mások inkább távol maradtak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés