Hirdetés

Rendkívüli: Leszállt a Koszovóban megsebesült magyar katonákat hazaszállító repülőgép Budapesten

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az is kiderült, hogy összesen 27-en sebesültek meg hétfőn.

Ahogy azt a Nap Híre is megírta, hétfőn megsérült húsz magyar KFOR-katona a koszovói Zvecsanban, ahol zavargások törtek ki a tiltakozó szerbek és a rendet fenntartani akaró magyar katonák között. Később az is kiderült, hogy többüket súlyos sérülésekkel szállították a helyi amerikai kórházba, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig arról számolt be, hogy az egyiküket megműtötték, és senki sincs életveszélyben. A helyszínre küldött magyar orvoscsoport fogja eldönteni, hogy kit kell hazaszállítani. 

Nemrég az Infostart arról számolt be, hogy délután 3 óra körül leszállt a ferihegyi reptéren a sérült magyar katonák egy részét Koszovóból hazaszállító honvédségi repülőgép, ami hétfő este indult el Kecskemétről. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a helyszínen azt mondta, hogy

a magyar katonák megint helytálltak.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a magyar KFOR-békefenntartó katonák közül hármukat meglőtték. Összesen négy magyar katonát ápolnak kórházban, egyiküket meg is műtötték, ám nincsenek életveszélyben.

27 sérültből 12-en tértek haza a géppel.

A lap beszámolója szerint a honvédelmi miniszter 5-10 percet töltött a gépen a katonákkal, akik arról számoltak be neki, hogy heves támadásnak voltak kitéve, de helytálltak. A hazatérő katonák rövid ideig találkozhattak a családtagjaikkal, ezt követően a Honvédkórházba szállították őket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés