Hirdetés

Szigorítanak a román iskolákban, mindenkinek ajánlott a maszkviselés

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A román egészségügyi minisztérium a koronavírus és más légúti fertőzések terjedésének megfékezése érdekében arra kérte a közelgő tanévkezdés miatt a tanárokat, diákokat és szülőket, hogy viseljenek védőmaszkot az intézményekben és a többi óvintézkedést is tartsák be. 

A tárca arra is felhívta a figyelmet, hogy a hideg évszakban gyakoriak a légúti fertőzések az iskolai közösségekben, és a közéjük tartozó koronavírus, valamint influenzavírus akár súlyos szövődményeket is okozhat, főleg akkor, ha más betegségekben is szenvednek az érintettek - írja az ATV az MTI-re hivatkozva.

A közleményben kiemelték a higiéniai szabályok betartásának fontosságát, illetve részletesen kitértek arra is, hogyha valakinek köhögnie vagy tüsszentenie kell, akkor minden esetben papírzsebkendővel vagy könyékhajlatával takarja el az arcát. Továbbra is ajánlott a másfél méteres távolságot betartani egymás között a zárt terekben, míg a zsúfolt termekben arra kérnek mindenkit, hogy viseljenek védőmaszkot.

A kormány a szülőket pedig arra kéri, hogy a beteg gyerekeket ne küldjék iskolába, menjenek orvoshoz és különítsék el őket, ha légúti fertőzéses tüneteik vannak. Ezek mellett a minisztérium a koronavírus és az influenza elleni védőoltás felvételét is szorgalmazza a diákok és a tanárok körében is. Az egészségügyi miniszter arról is beszélt, hogy kizártnak tartják, hogy egy újabb járványhullám miatt fel ismét be kellene vezetniük az online oktatást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés