Hirdetés

Beteljesülhet a legrosszabb forgatókönyv, új erőre kapott a koronavírus Kínában

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Tragikus küzdelemre készülnek a következő napokban egy sanghaji kórház dolgozói, miután az előrejelzések szerint az év végére a város 24 milliós lakosságának a fele megfertőződhet koronavírussal.

Kínában hosszú tiltakozások után feloldották a zéró covid irányelvű korlátozásokat, azonban ezzel az intézkedéssel szabad utat engedtek a vírusnak, pont ott, ahol a lakosságnak csak egy kis százaléka van beoltva.

Kínában szerdán nem tették közzé a koronavírus miatti elhalálozások számát, azonban a nemzetközi hatóságok úgy gondolják, hogy a kormány ferdít, mivel a temetkezési vállalkozók országszerte arról számolnak be, hogy egyre több munkájuk van.

Hasonlóképpen látja a helyzetet a sanghaji Deji Kórház is, ami a közösségi médiában azt írta a napokban, hogy becsléseik szerint 5,43 millióan fertőzöttek jelenleg a városban, és ez a szám év végéig akár 12,5 millióra is nőhet. Meglátásuk szerint a karácsony, az újév és a holdújév sem lesz biztonságos a nagyvárosban - közölte a 24.hu.

A beszámolók szerint a városban már sokan önkéntes karanténba vonultak, így szinte üresek az utcák. Ráadásul a megbetegedések miatt egyes üzletek már ki sem tudtak nyitni.

A szakértők szerint 2023-ban akár egymillióan is belehalhatnak Kínában a koronavírusba, mivel relatíve alacsony az átolottság a legveszélyeztetettebbnek számító idősebb korosztájban. 

Kínában jelenleg kilenc országon belül kifejlesztett vakcinát lehet felvenni. A virológusok úgy tippelnek, a mostani, és minden korábbinál erősebb járványhullám január végére csenghet le, az élet pedig február végén állhat vissza a normál kerékvágásba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés