Hirdetés

Ez lenne az igazság a koronavírusról? Az FBI szerint egy laborból indulhatott ki

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

"Az FBI már egy ideje úgy látja, nagy valószínűséggel laboratóriumi incidens okozta a járványt" - jelentette ki az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) vezetője.

Ez az első alkalom, hogy egy magas rangú tisztviselő az FBI titkosított koronavírus-jelentésről beszél a nyilvánosságnak, ami összhangban van az amerikai energiaügyi minisztérium következtetéseivel - adta hírül a 444.hu.

Christopher Wray úgy fogalmazott, hogy Kína minden erejével igyekezett eltitkolni, miként indulhatott útjára 2019 decemberében a világjárvány

Az eredeti, 2021-es amerikai hírszerzési jelentés szerint a Covid-19 először a kínai Vuhanban terjedt el, legkésőbb 2019 novemberében, amikor a Vuhani Virológiai Intézet három kutatója (akik állítólag részt vettek a koronavírus-kutatásban) eléggé betegek lettek ahhoz, hogy kórházi ellátást kérjenek.

Hozzátették, amikor az egykori amerikai elnök, Donald Trump 2020. májusában azt állította, hogy laborból szabadult el a vírus, a mainstream média és az amerikai titkosszolgálat is összeesküvés-elmélet terjesztésével vádolta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés