Hirdetés

Mindjárt nagy bejelentéseket tesz a kormány

Nap Híre portré Nap Híre

Csütörtök délben kormányinfó jön, ahol minden bizonnyal nagy bejelentéseket tesz majd a kormány.

Az atv.hu cikke szerint arra a kérdésre egészen biztosan válaszol a kancelláriaminiszter, hogy mely termékekre terjeszti ki a kormány a kötelező akciózást augusztustól.  

Augusztus 1-től 15 százalékra emeljük a kötelező akciózás mértékét, és kiterjesztjük további termékekre - ezt a miniszterelnök jelzte a szerdai kormányülésről. Orbán Viktor részleteket nem árult el, de további intézkedéseket jelzett, amivel a kormány “letöri a háborús inflációt”. Korábban a kormányfő kijelentette, hogy az egyszámjegyű inflációt akár már hónapokkal az év vége előtt el lehet érni.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a tegnapi kormányülésről nyilatkozva azt hangsúlyozta, hogy a kormányülésen megvizsgálták az infláció elleni harc eddigi eredményeit, és megvizsgálták, milyen további lépéseket kell tenni az egyszámjegyű infláció mielőbbi elérése érdekében.

A tegnapi kormányülésen áttekintették az ukrajnai háború legfrissebb fejleményeit, a béke és a tűzszünet érdekében a közeljövőben teendő diplomáciai lépéseket - mondta szerdán Havasi Bertalan. Valószínűleg ezzel kapcsolatban is jöhetnek ma bejelentések. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés