Hirdetés

Szívbeteg gyerekeket sodort veszélybe a kormányhivatal embere, már a rendőrség is vizsgálódik

Nap Híre portré Nap Híre

A kormányhivatal ellenőre úgy ment ellenőrizni a GOKVI gyermekintenzív osztályát, hogy közben szamárköhögése volt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, jelentősen megemelkedett az elmúlt hetekben Magyarországon is a szamárköhögéses megbetegedések száma. A növekvő esetszámok miatt az NNGYK a kormányhivatalokon keresztül kiadott tájékoztatójában felhívta a figyelmet a szamárköhögésre vonatkozó, jogszabályban előírt járványügyi intézkedésekre.

Mindeközben nem mindennapi eset borzolja a kedélyeket: a fővárosi kormányhivatal egyik munkatársa a múlt hét hétfőn maszk nélkül végzett járványügyi ellenőrzést a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) gyermekintenzív osztályán, noha köhögött. Kiderült az is, hogy két nappal később ő maga jelentette, hogy beteg, szamárköhögéssel kezelik.

A beteg ellenőr a múlt hét elején a gyermekszívsebészet mellett a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai gyermekklinikáján is járt, de ott nem találkozott betegekkel, csak egy irodában volt. 

Mindkét intézményben megtették a járványmegelőző intézkedéseket, s keresik, kikkel került kapcsolatba a beteg járványügyes hivatalnok: oltásokat rendeltek, és elkülönítették a potenciálisan megfertőződött gyerekeket - írja a Blikk.

A GOKVI gyermekkardiológiai intenzív osztályán szívsebészeti beavatkozásra váró, illetve a műtéten már átesett főként újszülötteket kezelnek. A csecsemők immunrendszere még kialakulatlan, és szamárköhögés elleni oltást is csak két hónapos korukban kapnak először.

"A hivatkozott üggyel kapcsolatban feljelentés nem érkezett, a sajtóban megjelent eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálja"

– írta a rendőrség a Magyar Hang megkeresésére. Azt egyelőre nem tudni, indult-e büntetőeljárás, és ha igen, milyen bűncselekmény gyanújával. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés