Hirdetés

Ennyi volt, végleg lehúzza a rolót sokak kedvenc fővárosi könyvesboltja

Nap Híre portré Nap Híre

Június végén végleg bezárhat a Püski Kiadó budapesti könyvesboltja.

Püski István kiadóvezető az Indexnek elárulta, hogy a kiadó ennek ellenére nem szűnik meg, hozzátette, amíg ő él addig biztosan nem. A lap kiemelte, hiába van több mint 200 könyvkiadó Magyarországon és jelenik meg több mint 10 ezer új cím, a kisebb kiadók helyzete egyre nehezebb, alig tudnak megélni a munkájukból. Ráadásul a könyvesszakma helyzetét egy új törvényjavaslattal sem elősegíteni próbálják, ugyanis ez kimondja, hogy a könyvkiadók nem adhatnának 10 százaléknál nagyobb akciót az új könyvekre. 

"Június végén bezárhat a Püski Kiadó budapesti könyvesboltja. Kiadónk a magyar nemzeti kultúra jelentős szereplője, ezért is hoztam meg nehezen a döntést, de muszáj volt. A hiányt egyszerűen nem lehet tovább pótolni"

- nyilatkozta Püski, majd megemlítette azt is, hogy a könyvesbolt fenntartása havi másfél millió forintba kerül. És bár bérleti díjat nem fizetnek, a rezsi évről évre drágább. 

"A könyvkiadás válságban van"

- jelentette ki a kiadásvezető, és elárulta azt is, hogy a Püski Kiadó forgalma az elmúlt tíz évben évente átlagosan 10 százalékkal csökkent. "A könyveinket jelenleg 60–70 százalékos kedvezménnyel áruljuk, és az emberek még így sem vásárolják. Azt látom, hogy a kis kiadók zöme veszélyben van, ezért sem tudom, hogy a nagyobb könyvhálózatok, mint a Libri, hogyan tudják fenntartani magukat".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés