Hirdetés

Dráma a színpadon, koncert közben kapott szívinfarktust legendás zenész

Nap Híre portré Nap Híre

Al di Meola világhírű gitárművész szerda este a román fővárosban adott koncertet, amikor rosszul lett és azonnal kórházba kellett szállítani. Florin Bica, a bukaresti Bagdasar-Arseni kórház szóvivője elárulta, a művészt a kardiolóigia részlegen, szívproblémákkal ápolják. 

A Digi24 román hírportál kórházi forrásokra hivatkozva azt írta, a zenész éjfél körül, koncert közben lett rosszul és sürgősen kórházba kellett szállítani. A lap szerint szívinfarktust szenvedett, az orvosok sztentbeültetést végeztek rajta. 

Al Di Meola a fúziós jazz egyik legismertebb gitárosa, zeneszerző, producer. Számos zenei stílusban kipróbálta magát, lemezein a fúziós és a latin jazz mellett a világzene, flamenco és funk is megtalálható. Az elektromos és akusztikus gitár mestereként tartják számon - írja az MTI. 

A 69 éves amerikai gitárművész a hetvenes évek közepe óta tartozik a világ élvonalába. Játszott a Return to Forever nevű legendás csapatban, első szólólemeze, a Land of the Midnight Sun 1976-ban jelent meg. A hetvenes évek végén zenélt először együtt Paco de Luciával, a flamenco spanyol mesterével és John McLaughlinnal, a Mahavishnu Orchestra gitárvirtuózával. Triójukkal a kilencvenes években is többször színpadra léptek, hatalmas sikerrel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés