Hirdetés

Itt vannak a számok, nagyon jó hírt kaptak a nyugdíjasok

Nap Híre portré Nap Híre

Igaz, még kicsit várni kell, de ha jól alakulnak a dolgok, akkor pénz ütheti az idősek markát.

Ahogy arról már a Naphire.hu is beszámolt, pénteken elfogadta az Országgyűlés a 2024-es költségvetést. A Pénzügyminisztérium közleménye szerint védelmi költségvetés készült, ami megvédi az ország biztonságát, a családokat, a munkahelyeket, a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést.

Hangsúlyozták, hogy az inflációkövető nyugdíjemelés, és a 2022-ben visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj forrásai is biztosítottak. Így a nyugdíjakra és a nyugdíjszerű ellátásokra fordítható költségvetési források összege több mint 6540 milliárd forintra emelkedik jövőre, ami a költségvetés legnagyobb tétele.

Idén még nem valószínű, de jövőre úgy tűnik, hogy nyugdíjprémiumot is kaphatnak majd a nyugdíjasok. 

A kormány a 2024-es költségvetési terv elkészítésekor 3,5 százalékkal nagyobb, nagyjából 4 százalékos GDP-növekedéssel számol, ilyen növekedés után pedig már adható prémium. 

Ha sikerül teljesíteni a célt, akkor a nyugdíjasok várhatóan 12 ezer forint pluszpénzhez juthatnak - írja az Agroinform

Arról is írt korábban a Naphire.hu, hogy szakértők szerint a novemberi nyugdíjkorrekciónak "nagyvonalúnak" kell lennie, ha nem akarunk társadalmi katasztrófát. A friss inflációs adatok sem kecsegtetnek semmi jóval, eszerint az uniós tagországok közül még mindig a legnagyobb az infláció mértéke.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés