Hirdetés

Klopp búcsúzott, Guardiola történelmet írt

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

A Man City – első csapatként – zsinórban negyedszer is megnyerte a Premier League-et, Jürgen Klopp győzelemmel búcsúzott az Anfielden.

A City zsinórban a negyedik, az elmúlt hét szezonban hatodik Premier League-címét nyerte meg vasárnap, mivel a West Ham elleni utolsó napi győzelemmel két ponttal az Arsenal előtt végzett. A City a szombati FA-kupa-döntőben a Manchester United ellen játszik az esetleges duplázásért.

Pep Guardiola Manchester Cityje rekordot döntött azzal, hogy zsinórban a negyedik szezonban lett bajnok a Premier League-ben, miután hazai pályán a zárónapon legyőzte a West Hamet. Ezzel két ponttal előzte meg az Arsenalt a bajnoki címhez - a Guardiola-éra hatodik Premier League-diadalát aratva.

A tavaly a PL mellett a Bajnokok Ligáját és az FA-kupát is megnyerő City március végén három ponttal volt lemaradva a Liverpooltól és egy ponttal az Arsenaltól, amikor március 31-én döntetlent ért el az ágyúsok otthonában, de az utolsó kilenc bajnoki meccsét megnyerte, és a miután április közepén a tabella élére ugrott.

Az év játékosa Phil Foden, a szezon gólkirálya Erling Haaland lett, de a City csapata most már az FA-kupa döntőjére figyel, ahol a Manchester Uniteddel mérkőznek meg május 25-én az esetleges duplázásért - számol be róla a SkySports.

Klopp győzelemmel búcsúzott

Hivatkozás másolása

Jürgen Klopp utolsó meccsén győzelemmel búcsúzott az Anfield közönségétől. Klopp a Wolves elleni 2-0-s győzelemmel zárta kilencéves liverpooli pályafutását. A közönség pedig csodálatosan búcsúzott tőle 491. és egyben utolsó mérkőzésén - írja a SkySports.

Mint arról beszámoltunk, Jürgen Klopp januárban jelentette be a nyilvánosságnak, hogy távozik Liverpoolból (a klubvezetésnek novemberben).  A német edző 2015 októberében vette át a csapatot, de most úgy döntött, hogy befejezi liverpooli pályafutását. Klopp egy-egy alkalommal a Premier League-et és a Bajnokok Ligáját is megnyerte a Vörösökkel. De elárulta, hogy elfogyott az energiája, és nem tudja folytatni a munkát

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés