Hirdetés

Kitört a botrány: tényleg tönkreteszik a gazdag budapesti nyugdíjasok a Balatont?

Nap Híre portré Nap Híre

A Balaton idén nyáron fel fog robbanni, ha a Balaton Sound résztvevőin múlik, de a szabadstrandok szűkülése egyre nagyobb problémát jelent. Ám nem ez a legnagyobb gond.

A Naphire.hu is beszámolt arról, hogy az Orbán-kormány riadót fújt. Navracsics Tibor szerint el kell dönteni, hogy a Balaton lakóhely marad-e, vagy Floridához hasonlóan a gazdag nyugdíjasok pihenőhelye lesz.

A budapesti öreg gazdag népesség lemegy a Balatonra és felvásárolja a házakat, a Balaton menti településeken lakó fiatalok pedig nem tudják elkezdeni az életüket, nem tudnak lakást, házat venni, következésképpen elköltöznek onnan. A helyzetet súlyosbítja, hogy a jelenség ma már nemcsak a tópartot érinti, hanem a háttértelepüléseket is - tette hozzá a miniszter a 24.hu szerint. 

Kiemelte azt is a miniszter, hogy a cél az, hogy 2030-ra Magyarország bekerüljön az öt legélhetőbb uniós ország közé. Ez pedig elmondása szerint területfejlesztési szempontból azt jelenti, hogy a területi egyenlőségeket csillapítani kell. Az egyik fontos feladat pedig az lenne, hogy fokozzák a vidéki népességmegtartás erejét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés