Hirdetés

Szívszorító tragédia: Napokig éhezett az édesapja holtteste mellett egy kisfiú, majd ő is meghalt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy kétéves kisfiú éhen halt a halott édesapja mellett, miután az szívrohamot kapott - árulta el a gyermek családja. 

Bronson Battersby-t pizsamában összegömbölyödve találták meg a 60 éves édesapja, Kenneth mellett, aki a feltételezések szerint szívrohamot kapott nem sokkal azután, hogy utoljára látták élve szenteste napján. Egy szociális munkás január 2-án rutinlátogatásra érkezett a kisfiú Lincolnshire-i Skegnessben lévő otthonához, de senki nem nyitott ajtót neki. Két nap múlva, január 4-én a szociális munkás visszatért a házhoz és akkor sem engedte be senki, így végül értesítette a rendőrséget.

Kenneth és Bronson holttestét végül csak január 9-én találták meg, amikor a szociális munkás harmadszor is visszatért a lakáshoz és akkor a főbérlő kulcsával be tudott jutni a kisfiú otthonába, de akkor már túl késő volt - írja a The Sun.

A lapnak a kisgyermek édesanyja, a 43 éves Sarah Piesse azt nyilatkozta, hogy karácsony előtt látta utoljára a fiát, miután összeveszett az exével.

"Ha a szociális szolgálat megfelelően végezte volna a munkáját, akkor Bronson még mindig élne. De nem tettek semmit"

- mondta könnyeivel küszködve az édesanya. "Egyszerűen képtelen vagyok elhinni. Ezt nem úszhatják meg [a szociális munkások]" - tette hozzá. Piesse hozzátette, már megkapta a kisfia boncolási eredményét, amiből kiderült, hogy a gyermek azután halt éhen, hogy a 60 éves édesapja szívrohamot kapott december 29-én.

"Ez azt jelenti, hogy ha a szociális munkás nyomást gyakorolt volna [a hatóságokra], amikor január 2-án nem nyitottak neki ajtót, akkor Bronson még mindig életben lenne" - mondta a gyásztól összetörve a nő.

A Facebookon Bronson nővére, Melaniie Battersby azt írta, hogy "Ez a gyönyörű kisfiú sokkal jobbat érdemelt volna ennél. Szeretünk Bronson, örökre az életünk része maradsz, örökre a kisöcsém leszel". Hozzátette, a gyásztól fáj az egész teste, és darabokra tört a szíve. "Sok düh lakozik bennem ezekben a pillanatokban, ám ehelyett a mosolyára és a lágy természetére akarok emlékezni. Tökéletes kisfiú volt" - mondta Melaniie.

A család egyik közeli barátja elárulta, hogy Bronson nagyon szerette a meséket és imádta a gyerekdalokat, sőt volt egy kis dobfelszerelése is, amin gyakran játszott. Rajongott a zenéért.

A nyomozás során kiderült, hogy Bronsont utoljára egy szomszédja látta élve, miután szenteste meglátogatta őt és az édesapját. Kenneth ezután üzenetet küldött a szomszédnak, miszerint "Nagyon köszönöm, hogy törődsz velem, ez a világot jelenti nekem és Bronsonnak". Ugyanezen a napon a szociális munkás küldött egy SMS-t Kennethnek, hogy január 2-án találkoznak.

A hírek szerint a szociális munkás a január 2-ai és a január 4-ei sikertelen látogatása után is felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, ám végül nem történt semmi. Ezek után január 9-én úgy döntött, hogy a főbérlőtől elkéri a lakás kulcsát, ekkor találta meg a kisfiú és az édesapja holttestét. A helyszínre riasztott mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A The Sun cikkéből kiderült az is, hogy Kenneth munkanélküli volt, emiatt járt hozzájuk a családsegítő is. Korábban szívbetegségben szenvedett, ami a halálát megelőző hónapokban súlyos sárgaságot okozott nála. A szociális munkások hetente látogatták Bronsont.

A helyi média úgy tudja, hogy az ügyben érintett szociális munkást nem függesztették fel az állásából, de önként szabadságra ment. Heather Sandy, a gyermekvédelmi szolgáltatások ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy "Ez egy tragikus eset volt, és támogatjuk a családot ezekben a nehéz időkben". Hozzátette, belső vizsgálatot indítottak, hogy kiderüljön, ki hibázott.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés