Hirdetés

Szinte felrobbant az internet Kínában egy vasútállomás terve miatt

Virág Sára portré Virág Sára

Elkészült a kínai nankingi vasútállomás tervezete, ám az emberek tetszését nem igazán nyerte el. Állítólag a város jelképeként számontartott szilvavirág ihlette meg a tervezőt, a kommentelőknek azonban egészen más jutott eszükbe. 

Elkészült a nankingi vasútállomás látványterve, a közzététele után pedig gyakorlatilag felrobbant a kínai internet: a kommentelők szerint ugyanis egyértelműen egy női szárnyas betétre hasonlít felülnézetből. A város jelképe egyébként a szilvavirág, a hatóságok szerint az ihlette meg a tervezőt, ezt azonban az emberek nem igazán fogadják el – írja a BBC. A kínai közösségi oldalakon több milliós megtekintéseket generált a terv. 

Egy kommentelő például azt írta: ,,ez egyértelműen egy hatalmas egészségügyi betét. Elég kínos, hogy el akarják adni egy szilvavirágnak". De egy másik is azt írta, ebbe a tervbe semmi mást nem lehet látni, csak egy női betétet. Ám hiába a rengeteg kritika és élcelődés, mert a terv meg fog épülni: Jiangsu tartomány kormánya és a kínai állami vasút zöld utat adott a beruházásnak. 

Az építkezést hamarosan kezdik, az ára pedig igencsak borsos lesz: 20 milliárd jüanba, azaz nagyjából ezer milliárd forintba fog kerülni. De a területe is óriási, 37 négyzetkilóméter lesz. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés