Hirdetés

Meglepő kijelentést tett Putyin Magyarországgal kapcsolatban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Vlagyimir Putyin csütörtökön a Valdaj Nemzetközi Vitaklub plenáris ülésén mondott beszédet, ahol szóba került az ukrajnai háború, a Nyugat Oroszország elleni szankciói és Magyarország is.

Az orosz elnök hazánkkal kapcsolatban kijelentette, Magyarország esetében az Európai Unió a keresztény értékek megszilárdítására tett lépések szabotázsnak számítanak. Mint mondta, a Nyugat napról napra szaporítja a káoszt és egyre intoleránsabbá válik még magukkal a nyugati országokkal szemben is, amelyek a függetlenségüket próbálják képviselni - írja az Index.

Putyin felvázolása szerint az emberiség két lehetőség előtt áll: vagy felhalmozza a problémák terhét, vagy pedig tökéletlen, de működőképes megoldásokat talál. Majd azt hangoztatta, hogy a világ eseményei továbbra is negatív irányba fejlődnek, katonai-politikai, illetve gazdasági és humanitárius válság alakult ki.

Az elmúlt hónapokban a Nyugat számos lépést tett az ukrajnai konfliktus súlyosbítására, a Tajvan körül kialakult helyzet súlyosbítására és az energiaválságra

- hangoztatta Putyin, és azt is kiemelte, hogy szerinte ez a játék nagyon veszélyes.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés