Hirdetés

Rendkívüli: tűz ütött ki az akkugyárban, több halott is van

Nap Híre portré Nap Híre

Legalább 16 ember életét vesztette és öten eltűntek, miután kigyulladt egy akkumulátorgyár Dél-Koreában hétfőn - jelentették a helyi hatóságok.

A lítium akkumulátorokat gyártó Aricell hvaszongi gyárában helyi idő szerint délelőtt 10 óra 30 perc körül csaptak föl a lángok - tette hozzá a Hvaszong városi tűzoltóság.

Kim Dzsinjong helyi tűzoltó televíziós sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a hatóságok két embert súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak, további öt dolgozót pedig még mindig keresnek.

Kim elmondása szerint az eltűnt emberek nagy része külföldi állampolgár, főleg kínai vendégmunkás. Hozzátette: összesen 102 ember tartózkodott a gyárban a tűz kezdetekor.

A hatóságok kiemelték, hogy a lítium akkumulátorok miatt hagyományos módszerekkel nehézséget okoz a tűz eloltása, ezért nagy az esélye annak, hogy további áldozatok lesznek.

A tűz oka egyelőre ismeretlen. A tűzoltóknak többnyire sikerült megfékezniük a lángokat, de az oltási munkálatok továbbra is folynak.

A hatóságok szerint az akkumulátorok - amelyekből legalább 35 ezer található a gyárban - a tűz hatására sorozatban fölrobbantak, tovább terjesztve a lángokat, illetve akadályozva a tűzoltókat a bentrekedt emberek kimentésében.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés