Hirdetés

Képzelje el, hogy egy kifejlett légy van a vastagbelében. Vagy mégsem. Nem kell elképzelnie, ez a valóság!

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ijesztő fordulatot vett egy rutin rákszűrés, miután az orvosok egy teljesen ép legyet fedeztek fel egy férfi vastagbelében, miközben kolonoszkópiát végeztek rajta – derült ki egy tanulmányból, amelyet az American Journal Of Gastroenterology című folyóiratban publikáltak.

"Az eset egy nagyon ritka kolonoszkópiás felfedezést mutat be" - fogalmaztak a kutatók, miközben ismertették a gyomorrontást, amely a Missouri Egyetemi Egészségügyi Központjában, Columbiában történt. A 63 éves férfi, akinek a vastagbelében felfedezték az élő legyet, az orvosa kérésére ment el kolonoszkópiára.

New York Post úgy fogalmazott a cikkében: amikor az orvosok kamerával vizsgálták a vastagbelet, felfedezték, hogy „az emésztőnedv valódi béltrópusi rovarfarmmá vált.”

Állítólag a legyet a transzverzális vastagbélben találták, azon a részen, amely közvetlenül a máj alatt található. Az azonban nem világos még az orvosok számára sem, hogy a légy hogyan juthatott be a férfi vastagbelébe.

A beteg elmondása szerint két nappal a beavatkozás előtt pizzát és salátát evett, de nem emlékszik arra, hogy az ételben talált volna legyet, így nem tudta megmagyarázni, hogy a légy hogy jutott be a szervezetébe.

„Olyan ép állapotú légy jelenléte, mint ez, egyszerűen hallatlan” - mondta Dr. Matthew Bechtold, a columbiai egyetem gasztroenterológusa, aki a beavatkozást is végezte. A ledöbbent orvos hangsúlyozta: már 20 éve orvos, azonban ilyet ezelőtt még sohasem látott. Elképesztőnek találta azt is, hogy a légy még a kolonoszkópia előtti méregtelenítés során sem távozott a férfi szervezetéből. 

A naphire.hu arról a döbbenetes esetről is beszámolt, amikor tavaly az ír orvosok 50 darab AA-s és AAA-s elemet szedtek ki egy 66 éves nő gyomrából és beleiből, miután lenyelte azokat.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés