Hirdetés

Kiderült: ennyivel nő Orbán Viktor fizetése

Nap Híre portré Nap Híre

Arról már írtunk, hogy Novák Katalinnak csodás üzlet a bukás. Most az is kiderült, mennyivel nő a miniszterelnök fizetése.

A miniszterelnök fizetése az előző évi bruttó átlagkeresethez igazodik, és emiatt azzal együtt automatikusan emelkedik - írja a Blikk.

Az országgyűlési képviselők 2018-ben a bruttó átlagkeresethez igazították a közjogi méltóságok juttatásait és a saját fizetésüket is.

A KSH szerint a múlt évi átlagjövedelem 589 ezer volt. A képviselők ennek háromszorosát 1.7 milliót kapnak, 220 ezerrel több mint az eddigi alapfizetésük.

Ezek szerint a kormánytagok fizetése is nőni fog legalább 440 ezerre forinttal, azok, akik képviselők is 660 ezer forinttal kapnak majd többet. Legjobban azonban Orbán Viktor jár, a miniszterelnöki fizetése megegyezik a házelnök, Kövér László bérével - számolt be az RTL Híradó.

A miniszterelnöki fizetés március elsejétől ugyanis 4,7 millió forint, majdnem 600 ezerrel több, mint eddig. Ezenfelül megkapja az országgyűlési képviselői alapfizetést is, amivel már 6,5 millió fölött lesz az összes jövedelme, ez 814 ezerrel több, mint amit eddig keresett.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés