Hirdetés

Újabb részletek a kettős élettel lebukott sztárpap ügyében: a felvételeket maga a plébános készíthette

Nap Híre portré Nap Híre

Bár Bese Gergő hónapokkal ezelőtt azzal kereste fel a kalocsa-kecskeméti érseket, hogy kompromittáló felvételek kerülhetnek elő, amit kábult állapotban készítettek róla, most kiderült, hogy a papi szolgálat alól azután mentették fel, miután az érsekséghez eljuttatott videókon a plébános nem áldozatként volt látható, hanem aktív résztvevőként, ráadásul a felvételek készítőjeként. 

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, pénteken felfüggesztették a szolgálat alól a sokak által csak "sztárpapként" emlegetett Bese Gergő Péter dunavecsei plébánost, aki a vád szerint melegpartikon vett részt. A kettős életű sztárpapról állítólag fotó- és videófelvételek is készültek ezeken az eseményeken, amelyek az információk szerint a Miniszterelnökséghez is eljutottak. 

Mint ismert, Bese Gergő a minap a 777.hu nevű oldalhoz közleményt juttatott el, melyben azt írta: "hibát követtem el, rászedtek. Naivságomat kihasználták és elveszítettem a józan ítélőképességemet. Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el. "A felmentett plébános a közleményben bocsánatot kért, majd ezt megismételte később egy TikTok-videóban is. "Fáj a szívem, mert nagyon sok embert az elmúlt napok zűrzavara megbántással, fájdalommal ért. Szeretnék ő tőlük, és mindenkitől bocsánatot kérni, ha bármivel is megbotránkoztattam, vagy bármivel is megbántottam őket" - fogalmazott. 

Az RTL Híradó szerint érdemes a TikTok-videóban jobban megnézni a volt plébános bal kezét és a csuklóján lévő karkötőt. Korábban több ilyet is hordott és valószínűleg ezek buktathatták le. A csatorna szerkesztőségéhez több olyan videó is eljutott, amelyeken intim helyzetben férfiak láthatók, a felvételek készítőjének csuklóján pedig jól kivehetően éppen olyan karkőtők voltak, mint amilyeneket Bese Gergő is hordott. 

A Bese Gergő ügyére rálátó papok azt is elárulták a csatornána, hogy a volt plébános hónapokkal ezelőtt felkereste a kalocsa kecskeméti érseket azzal, hogy kompromittáló felvételek kerülhetnek elő róla. A híradó információi szerint Bábel Balázsnak akkor azt mondta Bese, hogy egy alkalommal úgy leitatták és elkábították, hogy másnap reggel egy padon ébredt fel, és nem emlékezett az éjszaka történtekre. Szexuális aktus közben, más férfiak társaságában akkor készültek róla felvételeket. Állítólag az érsek először megértéséről biztosította a papot, de azt kérte, hogy egy ideig ne vállaljon médiaszereplést. 

Végül azután mentették fel Bese Gergőt a papi szolgálat alól, miután az érsekséghez több olyan felvétel is eljutott róla, amelyeken nem áldozatként látható, hanem aktív résztvevőként, ráadásul a felvételek készítőjeként. 

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy kormányzati körökből többen azt javasolták Bese Gergőnek, hogy egy időre hagyja el az országot. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés