Hirdetés

Egyetlen rossz kattintás miatt egymillió forintot emeltek le ennek a sárvári nőnek a számlájáról

Nap Híre portré Nap Híre

A rendőrség a honlapján számolt be arról, hogy vevőből lett online csalás áldozata egy sárvári nő, akinek a bankszámlájáról egymillió forintot emeltek le.

Egy közösségi oldalon hirdetett termékre jelentkezett vevőként az a sárvári nő, akinek az online csalók több mint 1 millió forintot emeltek le a számlájáról. Az állítólagos eeladó az adásvétel részleteinek egyeztetése során egy linket tartalmazó e-mailt küldött a vevőnek, amely látszólag egy banki oldalnak tűnő honlapja navigált. 

A gyanútlan vásárló kiválasztotta a számlavezető pénzintézetét, majd megadta a bankkártyaadatait is, ami hatalmas hiba volt, ugyanis a csalók pár kattintással már tovább is utalták a számláján lévő pénzt. A több mint egymillió forintot később több részletben vették le egy ATM-nél. 

A rendőrök a nyomozás során azonosították azt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nőt és férfit, aki a kicsalt pénzt levette a bankautomatánál. Előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket pénzmosás bűntett elkövetése miatt. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A rendőrség azt tanácsolja, hogy mindenki legyen körültekintő, ha online felületen vásárol, és ha megoldható, ragaszkodjon a személyes átadás-átvételhez. Ha mégis átutalással fizetne valaki, akkor saját maga írja be számlavezető bankja honlapcímét, és onnan lépjen be netbanki felületére. Ha a csalók mégis sikerrel jártak, azonnal vegye fel a kapcsolatot a bankja ügyfélszolgálatával, és tegyen feljelentést a rendőrségen - figyelmeztetnek. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés