Hirdetés

Karsai Dániel súlyos bejelentést tett: meg kell tennie a nyilatkozatot, amit remélt, hogy nem kell

Nap Híre portré Nap Híre

A Fidesz a minap kijelentette, hogy elfogadhatatlannak tart minden olyan törekvést, ami emberi élet kioltását lehetővé teszi más számára. Ezután az ALS betegségben szenvedő alkotmányjogász is bejelentést tett. 

"Elfogadhatatlannak tartunk minden olyan törekvést, ami emberi élet kioltását lehetővé teszi más számára" - közölte a Fidesz az RTL Híradóval azzal kapcsolatban, hogy támogatják-e azt a törvénymódosító javaslatot, amelyet ellenzéki pártok nyújtottak be az életvégi döntésekről - írja a 24.hu. A portál felidézte, a  Párbeszéd, az MSZP és a Momentum által kezdeményezett módosító javaslat szerint nem lenne büntethető az, aki az életvégi döntésben olyan gyógyíthatatlan betegnek nyújt segítséget, aki cselekvőképessége teljes birtokában van, állapotában javulás kizárt és az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen szenvedéseken megy keresztül.

Karsai Dániel csütörtökön arról beszélt, hogy nem tudja, mikor lesz döntés a strasburgi emberi jogi bíróságon a kérelméről, amellyel az a célja, hogy lehetővé váljon az ALS és az ehhez hasonló betegségekben szenvedők számára az eutanázia. Az alkotmányjogász egy súlyos bejelentést is tett: 

Sajnos most meg kell tennem azt a nyilatkozatot a bíróság felé, amit reméltem, hogy nem kell: hogy ha nem érem meg az eljárás végét, öcsém belép a helyemre és folytatja

- közölte az alkotmányjogász, aki abban bízik, hogy májusban ítélet születhet majd az ügyben.

Ahogy arról beszámoltunk, Karsai Dániel tavaly jelentette be, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul, hogy „az értelmetlen szenvedés helyett méltósággal” fejezhesse be életét, miután gyógyíthatatlan ALS-betegséget diagnosztizáltak nála. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés