Hirdetés

Szörnyű hírek érkeztek Kárpátaljáról

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Lassan egy éve, hogy Ukrajnát megszállták az oroszok és kirobbant az orosz-ukrán háború. A szomorú évforduló február 24-én lesz, és azóta is zajlanak a harcok. A háború alatt több magyar származású, kárpátaljai katona is elhunyt, akiket a szeretteik azóta is gyászolnak.

A TV2 stábja nemrég a magyar-ukrán határtól mindössze 9 kilométerre található Szürte községbe látogatott el, ahol éppen egy temetés zajlott. Ráadásul egy magyar nemzetiségű, kárpátaljai katonát búcsúztattak, aki a háborúban vesztette életét. A katona barátai, hozzátartozói könnyek között engedték utolsó útjára.

Fotó: TV2

Bobik Viktória, az elhunyt katona testvére maga is harcol a fronton, a temetés miatt mindössze egy nap eltávozást kapott - írja a Bors. A gyászoló testvér hozzátette, jó katona volt, mindenki nagyon szerette. "Ami ott volt, az nagyon szörnyű. Nem lehet pontosan megmondani, hogy gránát vagy akna volt" - mesélte a nő, majd hozzátette: a testvérének csak három hónappal a halála után tudták megadni a végtisztességet.

A három hónap jónak számít a háborúban. Van, akit 11 hónapja keresnek, nem tudják meglelni. Nem tudjuk elvinni a holttesteket

- tette hozzá szomorúan Viktória, aki a temetés után egyből indult is vissza a frontra. Elmondása szerint ott már az boldogság, ha túléltek egy napot. Mint mondta, nem ő az egyetlen magyar, aki életét vesztette az ukrajnai háború borzalmas csataterén

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés