Hirdetés

"Nem az én királyom" - egyre több a tüntető, nem mindenki örül III. Károly királynak

Garai Kitti portré Garai Kitti

Több embert is letartóztattak az utóbbi napokban az Egyesült Királyságban, mert tüntetni kezdtek a monarchia ellen. Sokan nem örülnek annak, hogy III. Károly lett a király. 

Egy 22 éves nőt például azért tartóztattak le vasárnap, mert az edinburghi St Giles székesegyház előtt egy "cseszd meg az imperializmust, rombold le a monarchát" feliratú táblát tartott a magasban. A tömegből néhányan egyetértettek a fiatal nővel, ugyanis amikor a rendőrök elvezették, többen megtapsolták, egy ember pedig még oda is kiabált, hogy "engedjék el, ez szólásszabadság."

A nót rendzavarás miatt letartóztatták, majd büntetőeljárás indult ellene. 

Oxfordban is letartóztattak egy férfit, aki azt kiabálta, hogy „ki választotta őt?”, miközben elsétált a tömeg mellett, akik III. Károly királyi kinevezését követték figyelemmel. A férfi az eset után a Twitter-oldalán mondta el a véleményét.

"Kétlem, hogy a tömegben bárki is hallott volna. Két-három ember a közelemben azt mondta, hogy fogjam be. Nem sértegettem vagy személyeskedtem, csak azzal válaszoltam, hogy egy államfőt kényszerítenek ránk a beleegyezésünk nélkül" - írta a 45 éves Symon Hill, akit garázdaság miatt bilincsben vittek el a helyszínről. 

Hétfőn pedig London központjában voltak zavargások. Egy tüntető egy "Nem az én királyom" feliratú táblát tartott a kezében. A rendőrök elvezették.

Tegnap Edinburgh-ban is letartóztattak egy 22 éves férfit, mert András herceget gúnyolta, miközben a királynő koporsóját kísérték át a városon - írta az RTL.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés