Hirdetés

Rongálás a Karmelitánál: büntetőeljárást indított a rendőrség

Garai Kitti portré Garai Kitti

Kedd reggel a Momentum politikusai és aktivistái ismét lebontották a kordonokat a Karmelita kolostornál

A rendőrség a reggeli akcióval kapcsolatban most egy közleményt tett közzé a police.hu oldalon. Azt írják, többen megrongálták az építési területet határoló kerítéselemeket. Az egyenruhások 29 embert, köztük négy országgyűlési képviselőt igazoltattak, valamint erővágókat és az elkövetéshez használt egyéb szerszámokat elvették a résztvevőktől. A tájékoztatás szerint más intézkedés nem történt, rongálás miatt büntetőeljárást indította. 

Korábban is lebontották már a kordonokat a Karmelitánál
Korábban is lebontották már a kordonokat a Karmelitánál

A Telex azt írja, a Momentum 20-30 politikusa és aktivistája kora reggel érkezett a Karmelita kolostorhoz, ám a rendőrök tudtak a bontásról és addigra már sorfalat alkottak az épület bejárata előtt. A rendőrök nem akadályozták meg a kordon lebontását, de mindenkit, köztük a sajtó képviselőit is igazoltatták.

A Momentum politikusa, Tóth Endre egy osztálynaplót akart átadni a miniszterelnöknek, amiben egyesre értékelték a kormány munkáját, de a rendőrök nem engedték közel a Karmelita bejáratához sem. Fekete-Győr András a lapnak úgy fogalmazott, hogy folytatni fogják a kordonbontásokat, mert az Orbán-rendszerrel szemben nem lehet "tessék-lássék módon fellépni." 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés