Hirdetés

Felháborító, amit Karikó Katalinról terjesztenek az interneten, megszólalt a Nobel-díjas tudós

Nap Híre portré Nap Híre

Visszaéltek a nevével és képmásával, de hangsúlyozta, hogy mindebből egy szó sem igaz.

Visszaéltek Karikó Katalin Nobel-díjas tudós nevével és képmásával az interneten - tudatta a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága a Nobel-díjas tudós közleménye alapján.

A professzor - akinek családjában, mint kiderült, borzasztó tragédia történt - a közleményben leszögezte: nem árul és nem reklámoz az interneten semmilyen, gyógyhatásúnak mondott készítményt vagy eljárást - írja az MTI.

"Most parazitákkal és vérnyomásproblémákkal kapcsolatban, korábban körömgomba, illetve visszerek és véráramlási zavarok otthoni kezeléséhez kötődően éltek vissza a nevemmel és a képmásommal a rám hivatkozó álinterjúban, álhírben" 

- írta, kitérve arra, hogy a személyét érintő legújabb jogsértésre, a fogyasztók megtévesztésére is alkalmas szövegre és fotókra a barátai és ismerősei hívták fel a figyelmét a napokban.

Karikó Katalin hangsúlyozta, hogy az említett álinterjúban és álhírben olyan szavakat, mondatokat, állításokat, nyilatkozatokat tulajdonítanak neki, amelyeket ő soha nem mondott, nem állított.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés