Hirdetés

Megcsalt a párom egy karácsonyi céges bulin – épp Szenteste derült ki

Nap Híre portré Nap Híre

Karácsonyi történet megcsalásról, haragról, szeretetről és megbocsátásról.

Nyakunkon a karácsony, sokak számára azonban ez nemcsak a szeretetről és a szép gyerekkori emlékekről szól, hanem a magányról. C. azért osztotta meg a fájdalomról, megbocsátásról és újrakezdésről szóló történetét a Naphire.hu olvasóival, hogy segítsen másokon, akik hasonló helyzetbe kerültek, mint ő.

Gyerekkoromban imádtam a karácsonyokat, de néhány éve meggyűlöltem az ünnepet. Pár évvel ezelőtt egyik pillanatról a másikra fenekestől felfordult az életem. A hideg, téli estéken egyedül ültem a kandalló előtt, a karácsonyfa fényeiben fürödve, és visszaemlékeztem az elmúlt év eseményeire.

Éppen december 24. volt, amikor felfedeztem, hogy J., a párom, megcsalt. A fájdalom és a düh hullámai elöntöttek, ahogy a szeretett férfi árulására gondoltam, aki egy céges bulin csalt meg E-vel, a kolléganőjével. Nem akart elhagyni, de nem tudtam úgy ránézni, mint azelőtt.

Ahogy telt az idő és egy újabb karácsony közeledett, a szívemben megbocsátás kezdett csírázni. Rájöttem, hogy a haragom csak önmagamat emészti, és a szeretet és megbocsátás ereje sokkal hatalmasabb. Főként, ha a közös kislányunkra gondoltam, aminek J. a lehető legjobb apja volt.

Egy évvel életem legszörnyűbb karácsonya után, a két ünnep között, amikor a városban mindenki a szeretteivel ünnepelt, a kislányom pedig J-nél volt, egyedül sétáltam a hófödte utcákon, és a hideg levegőben új reményt éreztem. Aznap este, egy kisvárosi kávézóban, váratlanul találkoztam egy rég nem látott iskolai baráttal, M-mel. A meghitt beszélgetés, a nevetések és az emlékek felidézése új lehetőségeket nyitott meg előttünk.

Ahogy a karácsonyi fények ragyogtak, rádöbbentem, hogy az újrakezdés lehetősége mindig ott van, még a legnehezebb időkben is. Megbocsátottam J-nek, de úgy döntöttem, hiába teper, nem térek vissza hozzá, hanem új életet kezdek. Az M-mel való találkozás új kaput nyitott számomra, ahol a jövő reménye és az új kezdetek izgalma várt rám.

Ez a karácsony új fejezetet nyitott az életemben, ahol a fájdalom átformálódott megbocsátássá, és az elveszettnek hitt szerelem újra megtalált, egy új formában, egy új kezdetben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés