Hirdetés

Ez a karácsony más lesz: aranyáron kapható a szaloncukor

Garai Kitti portré Garai Kitti

Még távol a karácsony, nincs szezonja a szaloncukornak, mégis brutális áron kínálják a karácsonyi finomságot, óriási a drágulás Sok magyar családnak nem lesz majd szaloncukor a karácsonyfáján, ha ez így megy tovább.

A Blikk utánajárt annak, milyen áron mozognak most a karácsonyi édességek. Mint írták, a nagyobb áruházláncokban és a kisebb boltokban a kimérős szaloncukrokat jóval olcsóbban szerezhetik be a magyarok, mint a márkás szaloncukrokat. Hozzátették azt is, hogy a paleo és a vegán termékek ára a legbrutálisabb, de a márkás szaloncukrokért is több ezret elkérhetnek. 

Drgáulás van az egy kilós Vadász sós-karamellás szaloncukor esetében is, ami például 5963 forintba kerül majd, ha valaki ezt tervezi karácsonykor a fára, vagy a fenyőfa alá tenni. Egy zacskó, amiben 300 gramm van, 178 forintba kerül az egyik webáruházban. A legolcsóbb édesség az Angyali családi szaloncukor, amely kilója 3300 forint az interneten. 

Bonbonetti rum ízű, kakaós szaloncukor: 4563 forint kilója, de van, ahol 4990-ért lehet kapni a márka „prémiumabb” termékeiből.  A Milka szaloncukrok kilója átlag 9600 forint környékén, de pár helyen lehet rendelni némelyik fajtát 7700 forint körüli kilónkénti áron is. Ezt is jól meg kell gondolni karácsonyra.

A paleo szaloncukor egy kilója 9198 forint, de van vegán túrókrémes szaloncukor is, amelynek kilója több mint 12 ezer. 

És ez még nem minde, Ha nem lenne elég a drágulás, a Szamos szaloncukorból 9996 forintért lehet találni egy kilót a neten: persze, a csomag itt sem egy kilós, csak 25 dekás. A jó hír, hogy hasonló áron lehet találni kimérve is. Van Fradi-szaloncukor is, külön a drukkereknek karácsonyra, ennek doboza – ami 400 gramm – 3990 forint, azaz kilója pár forinttal marad 10 ezer alatt. 

Nem kerülheti el a drágulást mindenki kedvence sem. A Stühmer zselés szaloncukor a 11 ezer forint felett van kilónként. A 340 grammos válogatás egy forint híján 5000 dobozonként, kilója 14676 forint. A Tibi 330 grammos, dobozos szaloncukrait 2200 forint körül lehet rendelni, a kilós ár 6600 forint környékén van.

Szerencsi, 340 grammos dobozban, 4990 forintért rendelhető az egyik webáruházban, azaz majdnem 15 ezer forint egy kiló szaloncujor ebből.

A felsorolásból kihagyhatatlan a konzum szaloncukor, ami bár régen nem volt túl drága, de most tíz forint híján 15 ezer forintért kapható a retro, díszes papírdobozba csomagolt termék. Kijelenthetjük, elképesztő a drágulás és talán egyre kevesebb ilyen édesség lesz most karácsonykor a háztartásokban.

A Naphire.hu kiegészítésként megnézte még a Boci szaloncukor árait is. A meggyes ízesítésű zselés édességük, 380 grammos kiszerelésben 5000 forintba kerül, de ugyanezzel árral kell számolniuk azoknak, akik a marcipános, vagy éppen a rumos ízesítést szeretik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés