Hirdetés

Karácsonyra elfogynak ezek az Apple termékek

Garai Kitti portré Garai Kitti

Hiány lehet egyes iPhone-készülékből karácsonyra, mivel a koronavírus okozta megbetegedések és a felmondások miatt munkaerőhiány alakulhat ki a gyárakban. 

Rossz hírünk van azoknak, akik a legújabb iPhone-készüléket vennék karácsonyra, ugyanis az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max teljesen eltűnhet a polcokról a munkaerőhiány miatt. Szóval tényleg karácsonyra elfogyhatnak ezek a termékek. Az Apple tájékoztatása szerint sok helyen kitolódhat a webhelyén leadott rendeléseik kiszállítási ideje, idővel pedig az egyéb forgalmazóknál is készletproblémák alakulhatnak ki. 

Mint ismert, Kínában továbbra is zéró tolerancia politikát folytatnak a koronavírussal szemben, és a megbetegedések esetén extrém lezárások is lehetnek. A készülékeket gyártó Foxconn október közepe óta küzd a kétszázezer fős csengcsoui gyárában a Coviddal, ezért mintegy két hétre be is zárta a dolgozókat a komlexumba, de a termelés nem állt le.

A hatósági karantén felfüggesztését követően a dolgozók hullámokban és tömegével menekültek, de a megmaradtak egy része is a felmondását fontolgatja. A Reuters szerint a munkaerőhiány miatt 30 százalékkal csökkenhet a telephelyen legyártott iPhone-ok mennyisége. 

Az iPhone 14 Pro modelleket csak Kínában gyártatja az Apple, míg az alap iPhone 14 előállítása szeptemberben Indiában is megkezdődött - írja az Infostart.

És ha mindez nem lenne elég, az sem kizárt, hogy fehér karácsony sem lesz. Persze csak akkor, ha hiszünk a Márton-napi előrejelzésnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés