Hirdetés

Rendkívüli hír: véget ért az újraszámlálás, úgy tűnik, Karácsony Gergely örülhet

Nap Híre portré Nap Híre

A 24.hu forrásai szerint körülbelül 230–250 vokssal növekedett a Karácsony Gergelyre a főpolgármester-választáson leadott szavazatok száma az újraszámolás után. 

Emlékezetes, az érvénytelen szavazatok újraszámolását követően csupán 41 szavazat volt a különbség Vitézy Dávid és Karácsony Gergely között, a csütörtökön véget ért újraszámolás után viszont összesen 270–300 szavazatra nőhet Karácsony előnye.

A lap azt írja, a főpolgármester környezetéből is hasonló információkat kaptak az újraszámlálás eredményéről. Megjegyezték: ez a szám az összes szavazat arányában még mindig rendkívül csekély, mindössze 0,04 százalékos különbséget jelent a két jelölt között.

Az NVB a tervek szerint még péntek délelőtt eredményt hirdet. 

Mi is írtunk arról, hogy Vitézy Dávid megtámadta a Kúrián a főpolgármester-választás végeredményéről szóló NVB-határozatot. A mindössze 41 szavazattal újrázó Karácsony a Vitézy által kezdeményezett, június 14-ei újraszámlálást elrendelő döntés törvényességét támadta, mondván, a folyamat több szempontból sem felelt meg a jogállamisági feltételeknek. Vitézy pedig az NVB-nek azt döntését támadta, amely elutasította a IV. és a VII. kerületben új választás kiírásáról szóló kérelmét. Ő azért szerette volna e két kerületben megismételni a választást, mert szerinte az utolsó pillanatban a javára visszalépő fideszes Szentkirályi Alexandra nevét alig láthatóan húzták le a szavazólapokról. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés