Hirdetés

Karácsony Gergely visszaléphet a főpolgármester-jelöltségtől? Érdekes dolgot mondott Vitézy Dávid

Nap Híre portré Nap Híre

Vitézy Dávid nemrég a Szabad Európa Rádió adásában arról beszélt, hogy még nagyon a kampány elején járnak, majd hozzátette, hogy "a váratlan visszalépésekben a legnagyobb előélete Karácsony Gergelynek van".

Az Index írta meg, hogy Vitézy az interjú során arról is beszélt, hogy neki mi a véleménye a főpolgármester azon kijelentéséről, mely szerint Szentkirályi Alexandra, azaz a Fidesz-KDNP jelöltje visszaléphet a versenyben. Ezzel kapcsolatban a volt közlekedési államtitkár elmondta a véleményét, és kijelentette, hogy szerinte a Fidesz nem tudja megnyerni a júniusi főpolgármester-választást, de a visszalépéssel a saját későbbi közgyűlési pozíciójukat is veszélyeztetnék.

Éppen ez miatt Vitézy Dávid (Karácsonnyal ellentétben) nem számol azzal a forgatókönyvvel, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépjen. 

Ugyanakkor hozzátette, még a kampány elején járnak, és "ebben a hármas mezőnyben a váratlan visszalépésekben a legnagyobb előélete Karácsony Gergelynek van" - fogalmazott Vitézy, majd felidézte, hogy Karácsony a 2022-es választásoknál "a teljes ellenzéki szavazótábort cserbenhagyva" lépett vissza Márki-Zay Péter javára".

"Én el tudom képzelni akár azt is, hogy ő visszalépjen ettől a versenytől"

- jelentette ki Vitézy.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés