Hirdetés

Karácsony Gergely döbbenetes bejelentést tett a budapesti olimpiáról

Nap Híre portré Nap Híre

„Az én álláspontom mindig egy elvi nyitottság volt” – jelentette ki Karácsony Gergely egy interjúban a budapesti olimpiarendezésről. A főpolgármester ugyanakkor leszögezte, hogy ehhez széles körű döntést kell hozni.

Karácsony Gergely a paralimpiáról hazatért magyar küldöttség fogadásakor többek között arról beszélt, hogy a paralimpiai mozgalomnak nemcsak a sport, hanem a társadalom egésze szempontjából is komoly jelentősége van. A főpolgármester az InfoRádió kérdésére a budapesti olimpiarendezéssel kapcsolatban kifejtette:

"Az én álláspontom mindig egy elvi nyitottság volt, a 2024-es olimpiára vonatkozó budapesti pályázatot is támogattam akkor még ellenzéki képviselőként. Nyilván egy olimpia és paralimpia óriási lehetőség egy városnak, erre egy főpolgármester ha akarna, sem tudna nemet mondani. A MOB-tól és a paralimpiai bizottságtól kell hogy érkezzen erre a felkérés, de benne van a levegőben. Budapesten előbb-utóbb erről döntenünk kell, széles körű döntést kell hozni"

– hangsúlyozta Karácsony Gergely, hozzátéve: a paralimpia megrendezése azt is lehetővé tenné, hogy a teljes várost akadálymentessé tegyék. A főpolgármester az olimpiarendezést övező politikai vitáról úgy vélekedett, hogy a magyar belpolitika végtelenül polarizált, Budapestnek pedig akkor van esélye olimpiarendezésre, ha nagy társadalmi egyetértés van a kérdésben, ez pedig akkor tud lenni, ha olyan koncepciót tesznek az asztalra, amely nem elsősorban a sportlétesítményekre, hanem a város egészére fókuszál – írja a cikket szemléző Index.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés