Hirdetés

Kamillának nem csak Károly király miatt van köze a Buckingham-palotához: egy építőmester is ide köti őt

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A fontos események alkalmával általában a király és a királyné kimegy a palota erkélyére, hogy integessen az összegyűlt tömegnek. Viszont kevesen tudják, hogy ez az erkély igen fontos szerepet tölt be Kamilla családjának múltjában.

Kamilla királyné csaknem három évtizede él rivaldafényben, férje, III. Károly trónra lépése óta pedig ez fokozódott. Mivel 2005-ben ment férjhez Károly királyhoz, Kamilla már otthonosan mozog a Buckingham-palota falai között, azt azonban kevesen tudják róla, hogy saját családjában is van királyi vérvonal.

Viktória királynő uralkodásának 1837-es kezdete óta a Buckingham-palota az uralkodó hivatalos otthona, és a királyi család "központja". Jelenleg alapvető karbantartási munkálatok zajlanak az épületben, ahol 775 helyiség található, köztük 19 díszterem, 52 királyi és vendégszoba, 188 személyzeti szoba, 92 iroda és 78 fürdőszoba. 

Bár a palota több éve nagyrészt változatlan, Viktória királynő 1840-es esküvője után volt egy átalakítás, amely különleges kapcsolatot teremt az épület és Kamilla királyné között - írja a Daily Mail

Kamilla édesanyja, Rosalind Maud Cubitt Thomas Cubitt ükunokája volt, aki szerény norfolki családból származott: egy asztalos fia volt. Cubittból azonban kiváló építőmester lett, aki az 1700-as évek végén született és asztalosként Indiában és Ausztráliában szerzett vagyont.

Miután megalapította saját építési cégét a londoni Gray's Inn Roadon, Cubitt olyan ikonikus épületekhez adta a nevét, mint a London Institute és a Belgravia Square - valamint személyesen építette meg a Temze-part közel egykilométeres szakaszát.

Kamilla kapcsolata a Buckingham-palotával Thomas Cubitt lenyűgöző munkája: a mester 1847-ben építtette meg a palota keleti homlokzatát, beleértve a híres erkélyt is, ahol Károly király és Kamilla királyné 2023-ban, a koronázás után integettek a tömegnek. 

Cubitt 1855-ben bekövetkezett halála után a regnáló uralkodó, Viktória királynő a következőket mondta: "halála igazi nemzeti veszteség. Nála jószívűbb és szerényebb ember soha nem létezett".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés