Hirdetés

Joe Biden kíméletlenül nekiugrott Donalt Trumpnak

Garai Kitti portré Garai Kitti

Joe Biden legutóbb az Independence Hall előtt tartott beszédet, melyben kegyetlenül nekiment Donald Trumpnak. Az elnök úgy véli, veszélyben van az amerikai demokrácia az úgynevezett MAGA-republikánusok" és vezetőjük, Trump miatt. Az elnök egységre szólított fel mindenkit a szélsőségesekkel szemben, politikai beállítottságtól függetlenül. 

"A volt elnök és követői nem tisztelik az alkotmányt és a jogállamot, tagadják a választások eredményét, és visszafelé akarják vinni az országot" – mondta Biden.

Biden a novemberi félidős választásokra utalva kijelentette: nem fogja hagyni, hogy ellopják a választásokat, minden elnöki eszközével megvédi a demokrációt. Majd a nemzet lelkéért folyó harcra és szavazásra buzdította hallgatóit.

A képviselőház kisebbségi, republikános csoportjának vezetője bocsánatkérésre szólította fel az elnököt azoktól a republikánusoktól, akiket szerinte szavaival megsértett. Kevin McCarthy szerint Joe Biden ahelyett, hogy egyesítené a nemzetet, az amerikai honfitársak megosztását, megalázását és ócsárlását választotta. 

"Az elnök amerikaiak tízmillióit sértette meg, amikor fasisztának nevezte őket" – fogalmazott Kevin McCarthy Joe Biden múlt héten Maryland államban tartott kampánybeszédére utalva, amelyben a politikus a MAGA-republikánusokat a „fél-fasizmus” támogatásával vádolta - írta az ATV az MTI cikke nyomán. 

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés