Hirdetés

Őrjöng a Kreml Joe Biden beszólása miatt: "az Egyesült Államokra nézve szégyen"

Nap Híre portré Nap Híre

Az Egyesült Államokra nézve szégyen, hogy Joe Biden amerikai elnök sértő nyilatkozatot tett orosz hivatali partnerére, Vlagyimir Putyinra - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Rosszija 1 televíziónak csütörtökön.

Mint azt a naphire.hu is megírta, egy szerdai San Franciscó-i adománygyűjtő kampányrendezvényen Joe Biden a "son of a bitch” kifejezéssel illette az orosz elnököt felszólalásában, amelyben az emberiséget fenyegető veszélyekről beszélt. "Van egy őrült rohadék, az a Putyin nevű fickó, meg mások. És mindig aggódnunk kell egy nukleáris konfliktus miatt. De az egész emberiséget fenyegető, egzisztenciális veszély mégis a klímaváltozás" - fogalmazott Biden. 

Erre reagált most a Kreml szóvivője, aki szerint az "az efféle faragatlan kijelentések" aligha alkalmasak arra, hogy megsértsék az orosz államfőt.

De maga az ország számára ez hatalmas szégyen. Az Egyesült Államokat értem ez alatt. Vagyis, ha egy ország elnökének ilyen a szókincse, az mindenképp szégyenletes. Világos, hogy Biden úr a belpolitikai érdekei miatt hollywoodi cowboy módjára viselkedik. Illetve nagyon úgy szeretne

 - mondta a Kreml szóvivője. Dmitrij Peszkov azt tanácsolta Biden segítőinek, hogy próbáljanak meg akár egyetlen olyan sértő kijelentést találni, amelyet Putyin tett az amerikai elnökre.

Biden a kampányrendezvényen elsősorban a klímaváltozásról beszélt, amelyet egzisztenciális fenyegetésnek nevezett az emberiség számára. Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese az X közösségi oldalon ezzel kapcsolatban megjegyezte: "Ellentétben azzal, amit az amerikai elnök mondott, az egzisztenciális fenyegetést nem a klíma jelenti, hanem az olyan haszontalan vénemberek, mint maga Biden, akiken elhatalmasodott a szenilitás, és készek háborút indítani Oroszország ellen".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés