Hirdetés

Ebből nagy baj lesz: Izrael Putyinnál is kihúzta a gyufát?

Nap Híre portré Nap Híre

Több szíriai hírforrás is arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán az izraeli légierő lebombázta a szíriai Hmejmin légibázist, amely alapvetően orosz ellenőrzés alatt áll.

A Syria TV forrásai szerint csütörtökön hajnalban, helyi idő szerint 4 és 5 között mintegy 30 izraeli rakéta vette célba a Nyugat-Szíriában, Latakia mellett található Hmejmin légibázist. A rakéták eltaláltak egy raktárépületet a katonai repülőtéren, a támadásról felvételeket is megosztott a szíriai média, ami aztán gyorsan elterjedt a közösségi médiában – írja a Portfolio

A szíriai források szerint a támadás elhárításában egy orosz vadászgép is segédkezett, amely később is a légtérben maradt a további támadások megállítására. Ezen kívül aktív légvédelmi tevékenységről is beszámoltak Nyugat-Szíria felett.

Orosz források szerint a támadás elhárításában a helyi orosz erők is segédkeztek. 

A támadás kiváltó oka az lehetett, hogy korábban több iráni tehergép is érkezett a bázisra, amely izraeli források szerint lőszereket és rakétákat szállított. Hivatalos szíriai források szerint valójában „humanitárius segély” érkezett a gépeken, a Szíriába menekült libanoni lakosság számára. Az izraeli erők nem erősítették meg a támadásról szóló információkat. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés