Hirdetés

Nagyon csúnya tréfát űznek Ausztriában: egész héten bombával fenyegették a pályaudvarokat

Nap Híre portré Nap Híre

Az elmúlt napokban bombafenyegetés miatt bezárták a grazi, a linzi és a salzburgi pályaudvart, szerda pedig a klagenfurti és a st. pölteni pályaudvart is.

Szerdán este 9 óra körül érkezett emailen egy bombafenyegetés a rendőrséghez, ami a klagenfurti pályaudvarra vonatkozott. Az osztrák vasutak biztonsági koordinátorával egyeztetve ezt a vasútállomást is kiürítették, emellett lezárták a közeli elkerülő utat, a forgalmat elterelték. Alaposan átvizsgálták a területet, de nem találtak semmit. A vasúti forgalom este fél 11-től indulhatott újra – írja a Telex.

St. Pölten pályaudvarának bombafenyegetése szerda éjjel futott be a rendőrségre – szintén emailen. A pályaudvart lezárták és átkutatták, végül semmi gyanúsat nem találtak. A vasúti forgalmat is érintette a rendőrségi akció, körülbelül egy órán át nem indulhattak a vonatok.

Ausztriában a héten sorozatban kellett ideiglenesen lezárni forgalmas pályaudvarokat bombával fenyegető levelek miatt. A sorozat hétfőn kezdődött Grazban, este kellett evakuálni a grazi központi pályaudvart. Három órán át keresték a gyanús csomagokat, a közlekedés teljesen leállt. Nem találtak robbanószert, és lassan a forgalom is helyreállt, de kedden Linzben megismétlődött az egész. Ott két órára kellett lezárni a pályaudvart és környékét. Emberek ezreit érintette az intézkedés. Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) szerint körülbelül 60 vonatot töröltek. Az utcákon részben leállt a forgalom.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés