Hirdetés

Isten éltesse a királynőt: ma 96 éves II. Erzsébet brit uralkodó - exkluzív fotókkal

 portré

A királynő ma ünnepli 96. születésnapját. Ebből az alkalomból norfolki birtokára utazott helikopterrel, ahol családja és barátai csatlakoznak hozzá. A birtok egyik azon házában fog megszállni, amelyet néhai férje, Fülöp herceg különösen kedvelt.

A királyi Instagram oldalon a nagy nap alkalmából megosztottak egy friss fotót is. A királynő két fehér pónival látható, amelyek a közelgő Windsor Royal Horse Show-n fognak majd szerepelni. A 18. század óta tartó királyi hagyomány szerint az uralkodónak második, hivatalos születésnapja is van, amelyet jellemzően júniusban taartanak, amikor Nagy Britanniában már melegebb az időjárás. Idén azt is megünnepelhetik az alattvalók, hogy királynőjük, Erzsébet 70. éve uralkodik. Ez alatt a hét évtized alatt az angol királynő sok mindent átélt és bejárta az egész világot – írta a portfolio.hu.

Exkluzív kép, a kétéves Erzsébetről
Exkluzív kép, a kétéves Erzsébetről

A királynő az elmúlt időszakban hosszasan lábadozott a vírusfertőzés utóhatásaiból. Kérdéses volt a mai ünneplés, de szerencsére egészségi állapota lehetővé tette, hogy ma megjelenjen és fogadja a köszöntéseket 96. születésnapja alkalmából. Isten éltesse a királynőt!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés