Hirdetés

Akár egy börtönben: rácsos ajtókat szereltek fel az iskolai mosdókban, hatalmas a felháborodás

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Egy középiskola zárakkal ellátott rácsos ajtókat szerelt fel, állítólag azért, hogy megakadályozza, hogy a tanulók a tanórák alatt használják a mosdót.

Fotó: Daily Mail / Ian Ward

A Coventry melletti Longfordban található Foxford Community School diákjai mostantól csak akkor mehetnek ki a mosdóba tanítás közben, ha felügyelet alatt vannak, míg a szünetekben továbbra is szabadon használhatják a mellékhelyiségeket. Sokan felháborodtak a lépésen, volt, aki egyenesen undorítónak nevezte azt. 

Az 54 éves Ian Ward a Daily Mailnek elmondta, hogy hat unokája van, akik mindannyian ebbe az iskolába járnak, és mindegyikük kiborult a lépés miatt. A férfi azt állítja, a Foxford Community School március 6-án szerelte fel a rácsokat, de már korábban is zárva tartották az ajtókat, hogy a gyerekek ne használhassák a mosdókat tanítás közben.

"A gyerekek csak felügyelet mellett mehetnek a mosdóba az órák közben, ami teljesen helytelen. Ez elveszi a szabadságot, hogy akkor és úgy használhassák a WC-t, amikor és ahogyan szükségük van rá" - fogalmazott Ward.

A férfi undorítónak nevezte a lépést. Úgy látja, az iskolának egy biztonságos, nyugodt helynek kellene lennie a gyerekek számára, de ilyen körülmények között ez nem lehetséges.

Ward azt állítja, a szabály a 7-11. évfolyamosokra vonatkozik. A vezetők azzal indokolták a lépést, hogy a diákokkal sokszor "gond volt" az órák alatt a mosdókban. A Foxford Community School szóvivője azt hangsúlyozta: "nemrégiben fémajtókat szereltünk fel két mosdóhelyiségbe, ezek nem börtönrácsok, és az ajtók nyitva vannak iskola előtt és után, valamint a szünetben és ebédidőben".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés