Hirdetés

Retteghet a világ: erre készül Irán és Fehéroroszország

Nap Híre portré Nap Híre

Irán és Fehéroroszország a kétoldalú együttműködés kiterjesztését szorgalmazza, különösen ami a védelmi ágazatot illeti "az amerikai unilateralizmus" ellensúlyozására - jelentette szerdán az IRNA iráni hírügynökség Abdolrahím Muszavi iráni vezérkari főnök és Andrej Lukjanovics, a fehérorosz légierő és légvédelem parancsnokának teheráni találkozójára hivatkozva.

Muszavi kijelentette, hogy Teherán és Minszk hasonló fenyegetésekkel néz szembe, illetve közös érdekeik vannak. Hangsúlyozta egyben, hogy bár az Egyesült Államok és a nyugati országok "kegyetlen" szankcióinak hatálya alatt állnak, ettől még független országok. Muszavi megjegyezte, hogy Fehéroroszország különleges stratégiai fekvése és a nyugati katonai szövetséggel szembeni pozíciója folytán erős gátját alkotja a NATO további bővülésének - írja az MTI. 

Lukjanovics hangsúlyozta, hogy hazája érdekelt a katonai kapcsolatok bővítésében, illetve elmélyítésében, felhasználva az ország "értékes" tapasztalatait. A fehérorosz katonai vezető egyben kifejezte hazája elutasító álláspontját, ami az "amerikai unilateralizmust" és a "NATO terjeszkedését" illeti.

Szintén a nap folyamán találkozott Lukjanovics az iráni légierő parancsnokával, Hamid Vahedivel, akivel a kétoldalú katonai kapcsolatokat vitatták meg.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés