Hirdetés

Itt vannak a számok: ez vár a magyar nyugdíjasokra

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Az Orbán-kormány államtitkára újabb részleteket árult el a nyugdíjemelési terveről: többek között az is kdierült, pontosan mennyivel nőhet az idősek ellátása.

A kormány a háborús időkben is garantálja az inflációkövető nyugdíjemelést – mondta a Magyar Nemzetnek Banai Péter Benő, az államháztartásért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek, aki ismertette az idei újabb emelés feltételeit, körülményeit is.

Hozzátette, hogy a kormány folyamatosan nyomon követi az infláció alakulását, és ha erre szükség lesz, novemberben, adott esetben még előtte is korrigálja a nyugdíjakat - írja az Infostart.

"A 13. havi nyugdíjat jövőre is folyósítja a kormány, mégpedig teljes és emelt összegben. A kifizetésre a szokásos időpontban, február elején kerülhet sor. A több mint 2,5 millió jogosult 13. havi nyugdíjára összesen 449 milliárd forintot fordítunk" 

– mondta az államtitkár. Kitért arra is, hogy ha a gazdasági folyamatok a kormány várakozásai szerint alakulnak, akkor a nyugdíjasok a jövő esztendő végén nyugdíjprémiumot várhatnak, mert 2024-ben négy százalékos növekedést terveznek, ez pedig lehetőséget teremt novemberben nyugdíjprémium kifizetésére.

Emellett mivel jövőre hatszázalékos inflációt vár a kormány, ezért január elején a nyugdíjak is hat százalékkal nőnek.

Korábban már írtunk arról, hogy ha idén a becsültnél magasabb lesz az infláció, januárig visszamenőleg jár a nyugdíjkorrekció, ahogy az elmúlt 12 évben. Közben azonban igencsak szomorú hír jött: a nyugdíjasok nehéz nyár elé néznek. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés