Hirdetés

Itt az Orbán-kormány legfrissebb bejelentése az inflációról

Nap Híre portré Nap Híre

Az államtitkár elmondta, mire számíthatnak a magyarok.

Ahogy arról legutóbb a Naphire.hu is beszámolt, a KSH adatai szerint júniusban a fogyasztói árak átlagosan 20,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Eközben a statisztikai hivatal szerint Azonban van jó hír is: január óta érdemben csökkentek a megélhetéssel összefüggő költségek. 

Most a Gazdaságfejlesztési Minisztérium gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkára sajtótájékoztatón közölte: az infláció leszorítása érdekében a kormány számos eredményes intézkedést tett, döntött egyebek mellett a kötelező akciózásról és a Gazdasági Versenyhivatallal közösen elindította az online árfigyelő rendszert - írja az MTI. 

Korábban már Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is optimistán nyilatkozott az inflációval kapcsolatban. 

Lóga Máté hangsúlyozta: a háború és az elhibázott szankciós politika komoly károkat okozott nemcsak a magyar, hanem az európai gazdaságban is, ebben a helyzetben a magyar kormány a legfőbb hangsúlyt a munkahelyek és családok védelmére helyezte. 

Emellett kiemelt cél az infláció letörése, egyszámjegyűre szorítása, valamint a magas kamatkörnyezet, illetve a lassuló hitelfelvételi kedv trendjének megtörése, a hitelezés és a gazdasági növekedés helyreállítása - tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés