Hirdetés

"Már látszik a fény az alagút végén" - Gulyás Gergely hatalmas bejelentést tett az inflációról

Garai Kitti portré Garai Kitti

Gulyás Gergely szerint "most már látszik a fény az alagút végén", a kormány most már biztosan teljesíteni tudja azt a vállalását, hogy év végéig egyszámjegyűre törje az inflációt, ez már októberre, novemberre bekövetkezhet.

Az infláció letörése megoldja ugyan az egyik nagy problémát, de ez még mindig nem jelenti azt, hogy látnánk, hogy az európai gazdaság, amely az orosz nyersanyag hiányában teljesen átalakul, milyen kiutat talál a jelenlegi helyzetből. Magyarország mentesítést kapott, továbbra is be tud szerezni gázt és olajat Oroszországból, de az európai gazdasági modell is egy komoly kihívásnak van kitéve, mert attól a német gazdaságtól függ, amely nem csupán a kiválóan fejlett és szervezett német technológián, hanem az olcsó orosz energián is alapult - magyarázta Gulyás Gergely.

Úgy vélekedett: ha csoda nem is, de egy jobbra tolódás talán várható az európai parlamenti választásoktól, ami "talán ésszerű felvetések megtárgyalását is lehetővé teszi". Megállapította: a jelenlegi Európai Parlamentben a "magyar" szitokszóvá vált, mert a képviselők többsége nem tudja megbocsátani a magyar választópolgároknak azt, hogy négyévente "nem sikerül eltalálniuk a szerintük helyes választ", és ezért a magyar választópolgárokon próbálnak bosszút állni.

Szerinte az EP-ben ma minden megtalálható, ami rossz Európában: ez a korrupció melegágya, és "a többség azt sem tudja, hogy fiú-e vagy lány".

(MTI) 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés