Hirdetés

Végre! Ennyivel csökkent az élelmiszerek ára

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Szerencsére január óta érdemben csökkentek a megélhetéssel összefüggő költségek, most megmutatjuk, mire számíthatunk a legfontosabb élelmiszerek terén.

Ahogy a Naphire.hu is megírta, a KSH adatai szerint júniusban a fogyasztói árak átlagosan 20,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább. Az uniós tagországok közötti sorban ezzel Magyarország az első helyre került, nálunk volt a legmagasabb az infláció.  

Azonban az árak emelkedése májushoz képest tovább lassult, 0,3 százalékos volt, az élelmiszerek ára pedig júniusban tovább csökkent, májushoz képest átlagosan 0,4 százalékkal. 

A bevásárlás januárban került a legtöbbe, az év első hónapjához képest júniusban már érzékelhetően csökkent minden kategóriában az élelmiszerek ára - írja a Napi.hu

A legnagyobb árcsökkenést a tejtermékeknél tapasztalhatjuk, az év első hónapjához képest átlagosan 10 százalékkal kell kevesebbet fizetni ezekért az élelmiszerekért. A nyertes a trappista sajt: 29,7 százalékkal olcsóbb, mint januárban. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés