Hirdetés

Ez vár ránk? Sokan már mosogatószerrel mosnak hajat Angliában

Morvay Péter portré Morvay Péter

Megélhetési válság: enni vagy mosakodni?

Hivatkozás másolása

Az energia- és élelmiszerárak elszabadulása miatt sokan már az alapvető tisztálkodást sem engedhetik meg maguknak Nagy-Britanniában. A sampon helyett például mosogatószert használnak, mert az sokkal olcsóbb.

Megdöbbentő jelentést tett közzé az egyik brit segélyszervezet. A megélhetési válságba került családok egyre alapvetőbb dolgokról kénytelenek lemondani. Vannak, akik nem fogadják el az ingyen felkínált mosóport, mert nincs pénzük áramra, hogy bekapcsolják a mosógépüket.

A Freedom4Girls munkatársai szerint az elszegényedés olyan mértékű, hogy sok ember kénytelen a tisztálkodásról is lemondani, mert a lakbér és a számlák kifizetése után választaniuk kell, hogy kenyeret vagy szappant vesznek-e a boltban?

A kényszerhelyzetbe került családok megpróbálnak olcsóbb helyettesítők után nézni. A drága samponok helyett például megpróbálkoznak a mosogatószerrel hajat mosni. Ezek ára ugyanis még mindig 50 penny (240 forint) körül van, míg a samponok ennek többszörösébe kerülnek.

A segélyszervezetek raktáraiban halomban állnak a tisztálkodási termékek.

„Amikor az embereknek nincs pénzük, hiába kínálunk nekik mosóport. Azt mondják, hogy úgysem tudják bekapcsolni a mosógépet, inkább enni adjunk nekik.” 

Még nehezebb helyzetben vannak a kisgyermekes családok, mert a babaápolási termékek az általános áremelkedésnél is gyorsabban drágulnak.

Másutt sem jobb a helyzet: mint nemrég beszámoltunk, Németországban is rekodot döntött az infláció.

Fotó: Wikipedia

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés