Hirdetés

Aranyrögök után kutattak az emberek, amikor egy pusztító földcsuszamlás megsemmisített mindent Szumátra szigetén

Nap Híre portré Nap Híre

Földcsuszamlást okozott a heves esőzés egy illegális aranybányánál az indonéziai Szumátra szigetén, legkevesebb 15 ember meghalt, és sokan eltűntek - közölték a helyi hatóságok pénteken.

Helyi lakosok éppen aranyrögök után kutattak csütörtökön Nyugat-Szumátra tartományban, amikor a sárlavina rájuk zúdult a környező dombokról. A katasztrófavédelem szerint még legkevesebb 25 embert keresnek. A mentési munkálatokat nehezíti a mindent elborító sár, illetve az áramszünetek és a kommunikációs zavarok. Az aranybánya térsége négyórás gyaloglással érhető csak el a legközelebbi településről.

Indonéziában sok helyen működnek engedély nélküli, nem hivatalos bányák, ahol nemcsak földcsuszamlások, árvizek és alagútomlások veszélyeztetik a gyakorlatilag védőfelszerelés nélkül dolgozó bányászokat, hanem a munkálatokhoz használt mérgező anyagok, mint például a higany és a cián is - írja az MTI.

Legutóbb júliusban temetett maga alá földcsuszamlás egy illegális aranybányát Celebesz szigetén, akkor 23 ember halt meg.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés